Translate

niedziela, 29 grudnia 2013

Panierowany bakłażan.

Znowu coś w panierce. ;)
Bakłażana obrać albo nie, jak kto woli. Pokroić w dość cienkie plastry, posolić, położyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem i odstawić na 15 minut. Wytrzeć papierowym ręcznikiem z soku, posolić i popieprzyć. Panierować w mące, jajku i bułce tartej i smażyć z dwóch stron na złoty kolor na wolnym ogniu, aby bakłażan nie był surowy. Układać po smażeniu na papierowym ręczniku, aby ociekły z tłuszczu.


Podawać polane sosem czosnkowym własnej roboty (tu link do sosu: http://kuchniabjm.blogspot.com/2013/02/sos-czosnkowy.html ). Można jeść z ryżem, czy z pieczonymi ziemniaczkami albo bez dodatków jako przekąskę.



Smacznego. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz