Translate

wtorek, 14 maja 2013

Sos koperkowy.

Pachnący i niestety kaloryczny, ale od czasu do czasu chyba można? ;)

Młodą cebulkę (raczej większą niż mniejszą) posiekać w kostkę. Wrzucić na oliwę, chwilkę przesmażyć, dodać posiekany pęczek koperku i jeszcze chwilę posmażyć. Można na tym etapie trochę doprawić.

Zalać wodą, tak około litra. Gotować wolniutko z 15 minut. Jak się gotuje, wrzucić serek topiony i mieszać, aby się rozpuścił. Wyłączyć ogień i chwilę poczekać. Zaprawić śmietaną. Czekanie jest po to, aby trochę wystygło, aby śmietana się nie ścięła. Gdyby był za gęsty, uzupełnić wodą, aby się nie przypalił.
No i gotowe.
Polać co tam kto chce. :)

Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz