Translate

wtorek, 16 kwietnia 2013

Warzywa z woka - megaszybki obiad.

Może być oczywiście zwykła patelnia, ale na woku warzywka smażą się bardzo szybko. Gdy nie ma czasu na gotowanie ani na zakupy, taki obiad bywa ostatnią szansą na ciepły posiłek.

Na oliwę wrzycamy pokrojone niedbale suszone pomidory w zalewie z oliwy (jeden słoik).
Około 800 g mrożonych warzyw (mogą być zamrożone w ramach samodzielnie wykonanych zapasów, albo kupione gotowe mrożonki np. włoskie) - marchew, papryka, fasolka, brokuł, cukinia..... wrzucamy do pomidorów, doprawiamy warzywkiem, pieprzem, ziołami prowansalskimi i smażymy na wolnym ogniu aż zmiękną (ale nie mogą się rozpadać). Zalewamy kartonem passaty (przecieru), zagotowujemy i gotowe.
Podajemy z ryżem.


Smacznego. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz