Translate

wtorek, 6 listopada 2012

Pieczone warzywa.

Dodatek albo samodzielne danie jedzone na przykład z ryżem.
Mogą być na zimno albo ciepło, jak kto woli.
Blachę skropić oliwą. Ułożyć na niej pokrojone w plastry lub dość spore słupki warzywa: cukinia, bakłażan, papryka różne kolory. Posolić, popieprzyć, jeszcze skropić oliwą, wrzucić parę ząbków czosnku (można nie obierać, tylko zgnieść, bo to chodzi o zapach, którym warzywka mają przejść), włożyć kilka gałązek świeżych ziół (rozmaryn, tymianek itp.)
Piec w piekarniku, aż będą miękkie.


Niestety nie mam zdjęcia warzywek po upieczeniu, ale trzeba w trakcie próbować, aby były miękkie.
Smacznego. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz