Translate

niedziela, 13 stycznia 2013

Ulubione surówki.

Jak w tytule.....

1. Kapustę pekińską albo włoską posiekać i sparzyć na sitku czy durszlaku wrzątkiem. Dodać pokrojone w kostkę: czerwoną cebulę, paprykę. Pokrojone pomidory i kukurydzę z puszki.
Doprawić solą i pieprzem. Zalać sosem do wyboru: oliwa, sok z cytryny, czosnek, albo: oliwa, sok z cytryny, czosnek, jogurt naturalny.


2. Miks sałat, kiełki rzodkiewki (albo inne, ale rzodkiewka najlepsza), pestki dyni i słonecznika (prażone),  przyprawą z suszonych pomidorów (nie za dużo, aby nie było gorzkie), można dodać odrobinę pokrojonego w drobniutką kostkę sera typu feta. Może być też pomidor. Doprawić i zalać sosami jak powyżej.


 Smacznego. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz