Translate

niedziela, 13 kwietnia 2014

Zapiekanka ryżowo - brokułowo - serowa.

Dziś jest dzień, w którym nie mam czasu na gotowanie. Dlatego proponuję szybką zapiekankę.
Ugotować 2 woreczki ryżu (na półtwardo), obgotować jednego, podzielonego na różyczki brokuła tak, aby trzymał się kupy i nie rozpadał.
W rondlu rozpuścić ze 3 rodzaje serków topionych z dodatkami. Można dodać mleka, aby się nie przypaliło.
Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Wyłożyć ryż, brokuła, polać sosem serowym i na wierzch jeszcze dać starty ser żółty.

Można dodać trochę ulubionych przypraw.
Zapiec w temperaturze około 180 stopni aż będzie miało złoty kolor.
Danie może nie wygląda okazale, ale to bardzo konkretne i syte jedzenie.


Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz