Translate

piątek, 5 października 2012

Makaron z fasolą

Bardzo szybkie i sycące danie.

Składniki:
200 - 300 g makaronu (np. świderki)
puszka czerwonej fasoli
2 ząbki czosnku
pół pęczka natki pietruszki
tymianek (najlepiej świeży)
2 łyżki startego parmezanu
oliwa z oliwek

Makaron ugotować i nie przelewać wodą.
Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę (kilka łyżek), wrzucić posiekany czosnek. Jak nie mamy świeżego tymianku, to teraz trzeba wrzucić parę szczypt suszonego. Dodać makaron i chwilę posmażyć. Następnie wrzucamy odsączoną i przelaną zimną wodą fasolę i posiekane zioła (natkę i świeży tymianek). Posypujemy całość parmezanem i jeszcze chwilę smażymy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz